Malzemeler:
• 1 kg süt
• 12 yemek kaşığı toz şeker
• 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
• 4 tepeleme yemek kaşığı un
• 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
• 100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
• 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
• 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Yapılışı:
1 Toz şeker, kakao, un ve nişastayı büyükçe bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Karıştırmaya devam ederek karışım koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
2 Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Yağı, portakal kabuğunu ve fındığı ilave edip mikserle ya da tel çırpıcı yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpın.
3 Büyük bir dikdörtgen borcama (pasta kalıbı da kullanabilirsiniz) ıslatın.
4 Hazırladığınız karışımı borcama aktarıp üzerini düzeltin. Soğumasını bekleyip tıpkı kek gibi dilimleyin.
5 Buzdolabının derin dondurucusuna koyup 4-5 saat kadar bekletin. Çıkarın ve oda sıcaklığında biraz bekletin. Keskin bir bıçakla dilimleyip servise sunun. Üzerine yine fındık içi veya hindistancevizi serpebilirsiniz.
0 Responses to "Frigo Dondurma Tarifi"
Yorum Gönder