Sevgili hanımlar, bu sayfamızda da size Türk tatlılarından en güzellerinden birinin tarifini vereceğiz. Aşağıdaki şekerpare tarifi defalarca denenmiş bir tariftir. Güvenle yapabilirsiniz.
Katı haldeki margarinle pudra şekeri iyice çırpılır. Bu iki karışımın içine yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç yumurta, un,kabartma tozu, eklenir. Bu şekilde oluşturduğumuz hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlaklaştırılır ve üzerine daha önceden ayırdığımız yumurta sarısı güzelce sürülür. Fındıklar da her bir hamurun üzerlerine konur ve fırına verilir. Şekerparemiz piştikten sonra daha önceden oluşturduğumuz soğuk şerbet, sıcak şekerparenin üzerine dökülür.Hepsi bu kadar
Şekerpare Tarifi için Malzemeler:
-İki tane yumurta
-İki tane yumurta
-Bir paket kabartma tozu
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket katı yağ
-24 tane fındık içi-un
Hazırlanışı
Katı haldeki margarinle pudra şekeri iyice çırpılır. Bu iki karışımın içine yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç yumurta, un,kabartma tozu, eklenir. Bu şekilde oluşturduğumuz hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlaklaştırılır ve üzerine daha önceden ayırdığımız yumurta sarısı güzelce sürülür. Fındıklar da her bir hamurun üzerlerine konur ve fırına verilir. Şekerparemiz piştikten sonra daha önceden oluşturduğumuz soğuk şerbet, sıcak şekerparenin üzerine dökülür.Hepsi bu kadar
0 Responses to "Şekerpare Tatlısı Yapılışı"
Yorum Gönder